Logo

Rugbrød med nødder og kerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rugbrød med nødder og kerner

 

Bag dit eget rugbrød til frokosten, Brødet her er ren luksus med hele nødder og masser af kerner.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 2 timer. Bagetid: ca. 2 timer. Fryseegnet. 1 stort brød.

 

#

1 liter kærnemælk

25 g gær

500 g knækkede eller skårne rugkerner

500 g groft rugmel

250 g blandede kerner og frø (hør, solsikke, græskar)

200 g hele hasselnøddekerner

75 g mørk sirup

2½ spsk groft salt

Til formen:

15 g smør

3 spsk blå birkes

*

 

Lun kærnemælken i en gryde til maks. 37 °C, og hæld den i dejskålen.

Smuldr gæren i, og tilsæt de øvrige ingredienser.

Rør dejen godt igennem gerne 8-10 min. på maskine.

 

Smør en rugbrødsform (3 liter) med smør, og drys med blå birkes.

Fyld dejen i formen, og glat overfladen med en gummiskraber.

Drys overfladen med blå birkes, dæk til med plastfilm, og lad den hæve til formen er helt fyldt ca. 2 timer.

Sæt formen i ovnen og tænd på 160 °C.

Bag brødet i ca. 2 timer. Tjek med et stegetermometer: centrumstemperaturen skal være 98 °C.

 

Vend brødet ud på en rist til afkøling.

Opbevar i en frysepose - ikke i køleskabet, så bliver det tørt.

 

TIPS: Du kan godt bage en halv portion: Brug da en form, der rummer 1½-2 liter. Skiven bliver mindre, men brødet bliver ligeså godt. Bagetid ca 1½ time.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her