Logo

Rullesylte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 kg fersk sideflæsk af den tynde del
Krydderblanding:
3 tsk salt
1 tsk hvid pepper
1 tsk allehånde
1 tsk nellike
1 tsk ingefær
Kogning:
1 tsk salt pr. liter vand
1 gulerod
1 løg eller 1 bit porre
nogle peberkorn
 
Del flæskestykket med en kniv, så at det bliver halvt så tykt, men
stadig hænger sammen i et stykke.
Læg flæsket med sværsiden ned.
Bland salt og krydder, strø blandingen over flæsket.
Rul flæsket sammen til en fast rulle og sur det med krympet
bomuldsgarn.
Lad eventuelt rullen ligge i køleskab til næste dag.
Læg sylten i en gryde.
Mål og hæld vand på til det står over sylten.
Salt, kog op og skum af.
Skræl og skær løg og gulerod i stykker.
Læg dem sammen med peber i gryden.
Lad sylten trække under låg på svag varme til en prøvenål går let
igennem, ca. 1 1/2 time.
Tag sylten op og læg den i pres nogle timer.
Læg den for eksempel i en aflang kageform, placer en kageform ovenpå
sylten og sæt et par sukkerposer i formen som tyngde.
Server sylten i tynde skiver som pålæg, gerne med sennep og syltede
rødbeder.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.599 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frokost tunfrikadellerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sandwich med avocadocreme og røget laksDen velvoksne sandwich er bygget op lidt som en amagermad, med både hvedebrød og rugbrød....
• Graved laks med agurk og forårsløg En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Dansk æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os