Logo

Rullesylte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 kg fersk sideflæsk af den tynde del
Krydderblanding:
3 tsk salt
1 tsk hvid pepper
1 tsk allehånde
1 tsk nellike
1 tsk ingefær
Kogning:
1 tsk salt pr. liter vand
1 gulerod
1 løg eller 1 bit porre
nogle peberkorn
 
Del flæskestykket med en kniv, så at det bliver halvt så tykt, men
stadig hænger sammen i et stykke.
Læg flæsket med sværsiden ned.
Bland salt og krydder, strø blandingen over flæsket.
Rul flæsket sammen til en fast rulle og sur det med krympet
bomuldsgarn.
Lad eventuelt rullen ligge i køleskab til næste dag.
Læg sylten i en gryde.
Mål og hæld vand på til det står over sylten.
Salt, kog op og skum af.
Skræl og skær løg og gulerod i stykker.
Læg dem sammen med peber i gryden.
Lad sylten trække under låg på svag varme til en prøvenål går let
igennem, ca. 1 ½ time.
Tag sylten op og læg den i pres nogle timer.
Læg den for eksempel i en aflang kageform, placer en kageform ovenpå
sylten og sæt et par sukkerposer i formen som tyngde.
Server sylten i tynde skiver som pålæg, gerne med sennep og syltede
rødbeder.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.029 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?