Logo

Sild i øllage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(4 personer)

8 sildefileter
1,5 dl pilsner eller lys øl
4 spsk mosteddike
lidt hel allehånde
5-10 sorte peberkorn
1 laurbærblad
lidt frisk timian
½ tsk rå rørsukker
2-3 løg
en klat smør til stegning
salt og peber
25-50 g smør til saucen
en håndfuld bredbladet persille, grofthakket
olivenolie

Lav en lage af øl og eddike, der koges op sammen med krydderier og sukker. Lagen skal køle af. Løgene skæres i skiver, der steges i en smule smør, til de er gyldne. Sildefileterne lægges i en smurt bradepande, og lagen hældes over. Laurbær og timian lægges ved. Det hele varmes op, til det simrer ganske let. Tag bradepanden af blusset og læg låg på, så fisken dampes. Drys lidt salt og peber over løgene og varm dem op igen. Når sildefileterne er møre, tages de op af bradepanden. Si lagen ned i en ren gryde og kog den ind til det halve. Hæld 1 spsk lage over løgene og lad det koge ind.
Løgene lægges på et fad i en aflang bunke, og sildefileterne anrettes på skrå hen over løgene. Tag lagen af blusset og tilsæt smørret, der piskes eller blendes i – gerne med en stavblender. Tilsæt persillen og hæld saucen rundt langs kanten af fadet med sildefileter og løg. Dryp lidt olivenolie over sildefileterne. Retten serveres varm.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.658 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her