Logo

Skagen fiskefrikadeller med løgsoubise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
8 personer

# Ingredienser

Fiskefars:
1 kg fiskefars (kuller, lange, brosme, lubbe, mørksej eller torsk)
8 g maldon salt
1 ½ g hvid peber­
1 ½ dl æg
75 g hakket løg
1 dl purløg
1 dl dild
1 dl bredbladet persille
1 dl kørvel
10 g hak­ket kapers
75 g hvedemel
25 g røget spæk
1 dl mælk
1 dl fløde
Klaret smør  ­
 
Løgsoubise:
1 kg løg i skiver
20 g smør
1 dl fiskefond
1 dl hvidvinsvinaigre
Salt, peber
 
Dressing:
60 g sød sennep
10 g taffelsennep
3 g fiskesen­nepspulver
25 g akaciehonning
100 g cremefraiche 38%

* Tilberedning 
Fiskefars: Kør fiskekødet sejt på foodprocessoren med salt og peber. Tilsæt æg, derefter hakkede krydderurter, spæk, kapers og løg.
Tilsæt hvedemel og til sidst væske.
Steg fiskefrikadellerne i klaret smør.
 
Løgsoubise: Sauter løgene bløde i smør uden at brune og kog dem møre i vinaigre og fond.
Dryp af og stil til afkøling.
 
Dressing: Pisk alle ingredienser sammen og vend dres­singen i løgsoubisen.
 
Server de varme fiskefrikadeller med løgsoubise, citron og godt rugbrød.

INFO: Soubise sauce er en løgsauce fortykket med Béchamel sauce, kogt ris eller fløde. Det serveres generelt med kød, fisk, vildt, fjerkræ og grønsager. Det blev tidligere ofte brugt til at belægge kød. Det blev første gang dokumenteret i 1836. Det har mange variationer, de enkleste, kun løg, smør og fløde-

 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (12 stemmer)
Siden er blevet set 2.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her