Logo

Spansk kartoffel omelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg kartoffler (skrællede og i tynde skiver)
2-3 løg (i skiver)
6 æg
olivenolie

Kom 2-3 dl olivenolie på en pande og kom kartoffler og løg i.
Kom lidt salt på.
De skal nærmest koge langsomt i olie.
De må ikke tage farve og der skal røres rundt næsten hele tiden.
Pisk æggene i en stor skål og kom lidt salt også på dem.
Når kartofflerne er møre, tages de op med en hulske og ned i de piskede æg.
Hæld så næsten alt olien fra panden ud i en anden skål.
Sæt panden som nu kun er fugtig af olivenolie fra kartoflerne, på komfuret igen og så hæld æggemassen med kartofler og løg i.
Ryst lidt med panden for at det ikke hænger i.
Løft lidt i en af siderne for at kontrolere hvornår den er færdig på den side og så sæt en stor tallerken på (som kan dække hele panden) og vend panden rundt, så du får omeleten på tallerkenen med den kogte side overst.
Fugt eventuelt panden med lidt mere olie, hvis det føles for tørt (brug noget af den olie du brugte til at stege kartoflerne og løg).
Lad så indholdet af tallerkenen glide på panden igen, så den fugtige del af omeleten kommer i kontakt med panden og lad den riste færdig også på denne side.
Server altid salat og brød til den spanske omelet.

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.424 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?