Logo

Spinattærte med ricotta og æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinattærte med ricotta og æg

 

Lyst til en let og lækker frokost? Lav en skøn spinattærte – det er nemt og smager vidunderligt med en lækker frisk salat. En hjemmelavet tærte med spinat er efterhånden blevet en sand tærte-klassiker - her får du en nem opskrift på spinattærte med ricotta og blåskimmelost.

 

# Det skal du bruge til spinattærten:

100 g hvedemel
100 g groft hvedemel
150 g koldt smør i tern
1 æggeblomme

Desuden:

1 spsk olie

500 g babyspinat

3 æg

1 bæger ricotta (2½ dl)

1 nip muskat

salt og peber

125 g blåskimmelost

* Sådan laver du spinattærten

Dej: Blend mel og smør i en foodprocessor, til det er som krummer.

Tilsæt æggeblomme og 1-2 spsk. koldt vand.

Blend, til dejen har samlet sig.

Form dejen til en kugle, pak den ind i film, og læg den i køleskabet i 30 minutter.

Rul dejen ud på et melstrøget bord, og læg den i en tærteform.

Dæk kanterne på tærten til med alufolie.

Det gør man for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages.

Forbag tærten i ovnen ved 190 °C i 10-12 minutter.

Fjern alufolien, og afkøl på en bagerist.

Fyld: Sæt nu ovnen på 200 °C.

Skyl spinaten grundigt.

Opvarm en pande med olie.

Damp spinaten, til den falder sammen.

Hæld den dampede spinat i et dørslag.

Brug en træske for at presse væden ud.

Pisk æg og ricotta sammen med muskat, salt og peber.

Bland spinaten i.

Læg blandingen på tærtedejen.

Fordel smuldret blåskimmelost ud over tærten.

Bag tærten i ovnen i 20 minutter.

Afkøles på en rist.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.240 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her