Logo

Stegte sild i koriander- og æbleeddike

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g sildefilet
1 dl rugmel
olie/smør
salt
peber
1 dl vand
2 dl eddike
3 dl sukker
1 tsk korianderfrø
1 madæble
½ løg

Hvis sildens rygfinne ikke er fjernet, skal du først gøre dette. Det er let at klippe den af. Fileterne skylles og duppes tørre, hvorefter du krydrer dem med salt og peber på kødsiden. Fold dem på midten (på tværs), så det kun er skindsiden, der vender ud. Fileterne kan nemlig let smuldre, hvis de bliver stegt på kødsiden.

Vend fileterne i rugmel. Almindeligt hvedemel kan også bruges, men rugmel giver en bedre smag. Hvis du ikke har rugmel, kan lidt hvedemel "ristes" i ovnen ved 150° i et par minutter, og det giver næsten sammen resultat. Pas på at melet ikke bliver brændt.

Steg fileterne på panden i en blanding af smør og olie. Det giver det bedste resultat, da smørret giver en god smag, og olien kan tåle en højere temperatur. Sildefileterne skal steges hårdt 2-3 min. på hver side ved høj varme. Under stegningen krydres begge skindsider med både salt og peber.
Læg de stegte sildefileter i et fad.

Vand, eddike og sukker koges op, og korianderfrøene tilsættes sammen med æble og løg. Begge dele skal være skåret i tynde både (lad blot skrællen blive på æblet). Lagen koges i 2-3 min.
Når koriander- og æbleeddike

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.815 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her