
 
Det
er altid sjovt at finde på en ny slags sild til årets julefrokost. Her er lagen
til de stegte sild kogt med en mørk øl og julekrydderier. 
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 25 min. 6 personer: 
 
#
500
g friske sildefileter
salt
og peber 
1
spsk. dijonsennep
75
g rugmel 
25
g smør 
 
Lage:
1
stor mørk øl (50 cl) 
1-2
rødløg 
2½
dl eddike 
175
g rørsukker 
1
tsk hele peberkorn 
3
laurbærblade 
3
hele nelliker 
3
hele allehånde
3
stjerneanis 
*
 
Klip
finnerne af sildefileterne, skær dem evt. i halve på langs, og krydr dem med
salt og peber på begge sider. 
Smør
dem evt. indvendigt med sennep, og fold dem hale mod hoved. 
Vend
sildene i rugmel. 
 
Varm
en pande med smør, og læg sildene på, når smørret bruser af. 
Skru
ned til middel varme, og steg sildene gyldne og gennemvarme i 4-5 min. på hver
side. 
Læg
dem i et ovnfast fad. 
 
Hæld
øllet i en gryde, og kog det ind til 2½ dl. 
 
Pil
rødløgene og skær dem i tynde skiver. 
Hæld
eddike, og sukker i øllet og tilsæt krydderier. 
Kog
det igennem, vend løgene i lagen og giv det et opkog. 
 
Hæld
løg og lage over sildene, og lad dem trække i min. 3 timer og gerne til næste
dag (i køleskabet). 
Server
sildene lune eller afkølede (ikke køleskabskolde) med groft rugbrød.