Logo

Svampetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Svampetærte

 

Her er en dejlig tærte, som man ikke behøver at være vegetar for at kunne lide. Den er også god til frokost, som forret eller som del af en buffet. 1 tærte til 4 personer. som hovedret.

Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 1½ time. Bagetid: ca. 50 min. Fryseegnet.

 

#

Dej:

125 g koldt smør

175 g hvedemel

1 æg

evt. 2-3 spsk koldt vand

 

Svampefyld:

1 løg

350 g svampe (fx portobello eller champignon)

2 spsk olie

2-3 fed hvidløg

3-4 kviste frisk timian eller oregano

salt og friskkværnet peber

2 dl fløde

3 æg

ca. 125 g fast komælksost

 

Tilbehør: grøn salat eller råkostsalat

*

 

Skær det kolde smør i små stykker, og smuldr det sammen med melet.

Saml dejen med sammenpisket æg og evt. koldt vand.

Tryk dejen sammen uden at ælte den, og stil den i køleskabet i ca. 45 min.

 

Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform (22x22 cm eller en rund 24 cm i diameter) med dejen.

Prik bunden med en gaffel.

Sæt tærteformen i køleskabet i 30 min.

 

Læg et stykke bagepapir på tærtedejen i formen.

Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så tærtebunden ikke hæver, når den forbages.

Forbag bunden ved 200 °C i 20 min.

Fjern bagepapir og bønner.

 

Pil løget, og hak det fint.

Rens svampene, og skær dem i skiver.

 

Steg løgene klare i olie.

Tilsæt knust hvidløg og svampene.

Steg under omrøring i 5-10 min.

Krydr med timian eller oregano, salt og peber, og lad blandingen køle lidt af.

Hvis den er meget våd, skal væsken hældes fra eller koges ind.

 

Fordel fyldet i den forbagte bund.

 

Pisk fløde sammen med æg, og hæld det over fyldet.

Bag tærten ved 200 °C i 20 min.

Drys med revet ost, skru ned til 175 °C, og bag videre i yderligere ca. 20 min., til fyldet er stivnet.

 

Nyd tærten varm eller lun gerne med en grøn salat eller råkostsalat til.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 593 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stuvede kantarellerLige nu titter kantarellerne frem på deres yndlings voksesteder. Her i højsæsonen...
• Risotto med svampeEn rustik, grøn vintergryde med få ingredienser, men masser af smag
• Pasta med kantareller og persilleDet er lidt et hyggeligt arbejde at gøre svampe i stand, man kan være flere om det, og det...
• Lakrids-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!