Logo

Tivolimad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tivolimad

 

Tivoli i København åbnede i 1843 og var en succes lige fra begyndelsen. På de mange restauranter blev det en tradition at servere smørsmurt franskbrød eller surbrød dækket med friskkogte, pillede fjordrejer.

Der er ingen store hemmeligheder bag de berømte rejemadder fra Tivoli ud over at de skal laves med friskkogte fjordrejer.

Arbejdstid: ca. 30 min. (afhængig af hvor hurtig du er til at pille rejer) Kogetid: 2 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

500 g friske, levende fjordrejer (eller 150 g pillede rejer)

2 liter vand

1½ spsk groft salt

1 tsk sukker

2 skiver hvedebrød eller surbrød

15-20 g smør

2 blade frisk grøn salat

2 spsk mayonnaise

1-2 stilke dild

evt. friskkværnet sort peber

4 tynde skiver citron

4 cherrytomater

*

 

Giv vandet et opkog og tilsæt salt og sukker.

Bring det igen i kog, hæld rejerne i gryden og vendt rundt med en træske.

Kog rejerne 1-2 min., til de skifter farve eller til vandet lige akkurat når kogepunktet igen.

 

Hæld rejerne i et dørslag og skyl evt. under rindende koldt vand, men kun hvis de er kogt rigeligt.

 

Pil rejerne, når de er friskkogte og afkølede til stuetemperatur:

Hold rejen i halen med den ene hånds pege- og tommelfinger og fjern rygskjoldet med den anden pegefinger.

Fjern haleskjoldet med et lille tryk og fjern derefter hovedet ved et lille tryk på siderne.

 

Smør brødskiverne med smør, læg et salatblad på og anret rejerne ovenpå.

Giv mayonnaise, dild samt evt. peber, citron og tomater til.

 

TIPS: Fjordrejer kaldes også roskilderejer. De skal være friskfangede og levende, når de koges. Som levende er de grålige, men de bliver rødlige ved kogning.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 459 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rejer og courgettesalat med mynteVil du være sund og slank, så nyd lige dette...
• Rejer i sprøde lommerMangler du en ny og spændende frokost ide? Denne ret kan være svaret. Alle, også børnene...
• Kartoffelsalat med rejerKartoffelsalaten kan spises alene, men er også alle tiders tilbehør til matjesfileter,...
• Mørdejsskal med brombær og isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!