Logo

Toast med æg og spinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Toast med æg og spinat

 

Klassisk er godt: Spinat og æg er en af de kombinationer, der passer så godt sammen, at man kan få lyst til det igen og igen. Her er forslag til en lækker og hurtig frokostret, der består af ristet brød med stuvet spinat og spejlæg.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: ca. 20 min. Stege-/kogetid. 15 min.

 

#

Flødestuvet spinat:

500 g frisk spinat (eller ca. 250 g helbladet frossen)

1 dl piskefløde

 

Spejlæg:

2 store æg

5 g smør

salt og friskkværnet peber

 

Smørristet brød:

2 skiver lyst brød

10 g smør

*

 

Kog renset spinat 1 min. i kogende vand, og hæld det straks i en sigte (dette kaldes også en blanchering).

Eller tø frossen spinat op, lad den dryppe af i en sigte, og knug væden ud.

 

Kog piskefløden i en gryde ved kraftig varme, til den er cremet, og der er ca. ½ dl.

Vend spinaten i fløden, varm igennem, og smag til med salt og peber.

 

SPEJLÆG: Smelt smør på en slip let-pande.

Slå æggene ud på panden, og steg dem ved svag varme, til æggehviderne er stivnede.

Krydr med salt og peber.

 

Rist brødet gyldent på en pande med smør.

Fordel flødestuvet spinat på brødet.

Læg spejlæggene ovenpå, og server straks.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.655 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?