Logo

Clubsandwich info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Clubsandwich info

 

En clubsandwich, også kaldet clubhouse sandwich, er en sandwich med to lag pålæg mellem to eller tre brødskiver. En clubsandwich skæres ofte ud i trekanter, som halverer skiverne (evt kvarte), hvorefter brødskiverne (og dermed sandwichen) holdes sammen ved brug af en pind, der er stukket igennem den øverste og nederste brødskive.

 

En club sandwich kan serveres sammen med Pommes frites, chips, coleslaw eller kartoffelsalat, der placeres ved siden af sandwichen.

 

Ingredienser for en traditionel clubsandwich er kalkun, bacon, salat, og tomater. Ost og/eller mayonnaise er ofte en del at en clubsandwich. Sandwichen bliver oftest serveret på ristet brød, men uristet brød kan også anvendes. Bacon erstattes nogle gange med skinke, og kalkun kan erstattes med kylling. En smule syltet agurk og/eller garniture som persille forekommer ofte. I Danmark er clubsandwichen desuden kendt for at indeholde karrydressing.

 

Det er omtvistet, hvem der opfandt retten, men det er en populær teori, at clubsandwichen blev opfundet på den eksklusive spilleklub 'Saratoga Club' i Saratoga Springs, New York i slutningen af det 19. århundrede (1894). Clubsandwich har været på menukortet på amerikanske restauranter i hvert fald siden 1899.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.540 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her