Logo

Kartoffelmoser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartoffelmoser

 

Superfint redskab til kartoffelmos. Med den solide hoveddel moser du let dine kogte kartofler.

Du kan også bruge almindelige knive, gafler og skeer til at mose kartoflerne med, så de kan bruges til kartoffelmos. Men denne metode vil kræve ekstra meget tid, og resultatet kan desværre også blive derefter. Derfor anbefaler vi, at du bruger en rigtig kartoffelmoser.


En kartoffelmoser er et simpelt redskab, hvor der for enden af et håndtag sidder en eller flere fjedre. Fjedrene er hårdføre og beregnet til at mose enhver kartoffel med. Du placerer bare kartoflerne i en gryde eller en skål og går i gang med mosearbejdet. Det kræver selvfølgelig, at du har skrællet og kogt kartoflerne inden – ellers bliver de umulige at arbejde med.


Nogle foretrækker, at deres kartoffelmos ikke er fuldstændig homogeniseret. Det vil sige, at mosen er ensartet og fri for klumper. Kan du godt lide den lidt mere grove kartoffelmos med klumper og stykker af kartoffel i, så er det heller ingen sag med en kartoffelmoser. For du stopper bare med at mose kartoflerne i god tid, og så vil kartoffelmosen være lækker og grov.


En kartoffelmoser er et godt redskab at have i sit køkken. Og har du først én gang investeret i en kartoffelmoser, så kan du lave lækker kartoffelmos på en hurtig og nem måde i mange år fremover. Så gør det heller ikke noget, at kartoffelmoseren er en overordentlig billig anskaffelse.

To favoritter i det danske køkken er brændende kærlighed og den ungarske ret gullasch. Begge retter kræver en god kartoffelmos, og den gode kartoffelmos starter med en god kartoffelmoser.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hasselbagte kartofler - Hasselback-kartoflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kartofler bagt med gulerødder og ostDe tynde kartoffel- og gulerodsskiver er bagt i lag med smør, ost og fløde. Drys evt....
• Perfekte bagte kartoflerDen bagte kartoffel skal være sprød udenpå, cremet indeni, og den må ikke smage af kogt...
• PebermyntesorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os