Logo

Antipasto grønsagsfad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Antipasto grønsagsfad

 

Sprøde grønsager som marineres i urter og vineddike, serveres ofte i italienske hjem. Server fadet som en lækker forret.

• Denne ret indeholder masser af sunde grønsager.

• Øg fibermængden med marinerede bønner eller kikærter.

Forberedelse 20 min. + afkøling. Tilberedning 10 min. 8 portioner

 

# Råvarer til Antipasto grønsagsfad:

1 løg

2 fed hvidløg

5 dl hvidvinseddike

¼ dl sukker

1 gulerod

2½ dl (150 g) blomkålsbuketter

2½ dl (100 g) champignon

150 g rensede asparges

1 lille (250 g) gul squash

1 lille (250 g) aubergine

½ rød peberfrugt

6 blade af hovedsalat

1 spsk hakket persille

 

* Fremgangsmåde:

1 Pil og halver løg og hvidløg.

Bring 5 dl vand, vineddike, sukker, løg og hvidløg i kog ved jævn varme.

Skru ned og lad det simre ca. 4 min.

 

2 Skræl guleroden og skær den i 7-8 cm lange stave og læg dem i vineddikesaucen.

Kog i 2 min.

Gør blomkålen i stand og del den i små buketter.

Rens svampene og skær dem i kvarte.

Lad kål og svampe koge i 2 min.

 

3 Rens asparges, squash, aubergine og peberfrugt.

Skær squash, aubergine og peberfrugt i 7-8 cm lange stave, læg dem i gryden sammen med asparges og lad dem koge med i 2 min.

 

4 Tag grønsagerne op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Kasser kogevandet.

Lad grønsagerne blive kolde, dæk tallerkenen med plastfolie og sæt den i køleskabet.

Lad det afkøle i mindst 1 time før servering.

 

5 Læg et leje af salatblade på et serveringsfad.

Arranger grønsagerne i grupper og drys med hakket persille og server.

 

Tips & råd


Antipasto grønsagsfad 

Den japanske aubergine er lyslilla i farven, mildere og slankere end den sædvanlige mørke aubergine. Den er også noget sødere i smagen.


Antipasto grønsagsfad 

Hvis din antipasto skal mætte mere: tilføj mager skinke og skivet ost sammen med konserverede artiskokbunde, grønne og sorte oliven, ristet rød peber og røde bønner.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 32 = kJ 136

Kulhydrat 5 g Protein 2 g Fedt <1 g (ca. 25%) Fibre 3 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 118 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Nasi goreng med grønsagerIndonesernes nationalret: Nasi ( kogt ris ) kan man tilberede med tusindvis af...
• Sellerisalat med æblerSellerisalat med æble vendt i cremet cremefraiche. Lækker som garniture til kød, fisk og...
• SquashSquash stammer oprindeligt fra Amerika. Den kan være gul eller grøn og kaldes også...
• Bedstemorkage - diabetikerPrøv Bedstemorkagen der laves med æblemos, som et slags marengslåg. I kagen skal der ikke...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!