Logo

Foie gras terrine med syltet and, ristet foie gras og hindbærsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(10 personer)
 
Foie gras:
500 g foie gros de canard
10 g salt
2 g peber
5 g sukker
5 cl Armagnac
 
Syltet and:
300 g andelår med ben
1 dl vand
3 kviste timian
1 knust enebær
1 g stødt sort peber
5 g salt
2 fed hvidløg
3 cl Armagnac/Cognac
 
Ristet foie gras:
10 skiver foie gros a 75 g
Frisk spinat
Smør
1 æble i tern
30 hindbær
 
Hindbærsauce:
2 dl hønsefond
1 tsk honning
2 cl hvidvinsvinaigre
1 dl øl
50 g hindbær
 
Foie gras: Læg leveren ved stuetempera­tur i en times tid.
Befri den for sener, hinder og blodårer, mariner med salt, peber, sukker og Armagnac 5-6 timer.
Bag den i en terrine ved 100º i vandbad ca. 30 minutter og køl af under pres.
 
Syltet and (rillettes): Sæt alle ingredi­enser over i en gryde og lad simre ved svag varme under låg 4-5 timer, til kødet er helt mørt.
Si fonden/fedtet og reducer til ca. 1 dl
Fjern timian, enebær, laurbær og hvidløg.
Riv kødet i trevler med en gaffel og bland med fond.
Stil til afkøling.
 
Terrine: For en terrine med film og læg et tyndt lag syltet and i bunden.
Læg foie gras blokken ovenpå og luk med lidt mere syltet and.
Stil terrinen koldt til serve­ring.
 
Ristet foie gras: Skyl spinaten og dup den tør.
Sauter æbletern og spinat et øje­blik i en gryde i lidt smør og krydr med salt og peber.
Krydr foie gras skiverne med salt og peber og steg dem på en varm pande 30-40 sekunder på hver side, dryp af på en ser­viet.
 
Hindbærsauce: Karamelliser honning, til­sæt vinaigre og øl og reducer til det halve. Tilsæt hindbær og fond og lad simre i 10 minutter.
Si saucen og kog ind til passende konsi­stens.
 
Anretning: Skær terrinen i skiver og anret på tallerkener med salat og fintskåret æble. Læg ved siden af et stykke ristet foie gras på æble/spinatsautee med de friske hindbær og hindbærsauce.
 
Ølforslag:
Brøckhause Blond med en fyldig, krydret og let sødlig komplex smag.
 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.710 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tarteletter med oksehjerte og baconEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kartoffelpuré med stenbiderrognEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• TuncarpaccioEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tirami su med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!