Logo

Grønne asparges og jomfruhummere i blodappelsin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asperges et langoustines au beurre d'oranges sanguines - 4 personer

16 grønne asparges
16 jomfruhummer

Sauce:
5 blodappelsiner
450 gr smør
1 citron
Peber

Bouillon:
1 løg
1 gulerod
½ dl vineddike
dild
1 spsk koriander

Garniture:
2 store gulerødder
1 bundt kørvel


Ingredienserne til bouillonen koges op med 2 liter vand. Heri pocheres jomfruhummerne
3-4 minutter.
Efter pochering fjernes skallen fra halerne, der er brækket fra hovedet. Halerne holdes varme. Der gemmes 4 hoveder til dekoration.
Aspargesene blancheres og afkøles.

Sauce:
Saften af blodappelsinerne reduceres med 80% i en kasserolle. Monteres herefter med smørret og smages til med peber og citronsaft. Saucen passeres.

Garniture: Gulerødderne skrælles, skæres i julienne og koges ganske let.

Anretning:
Jomfruhummerhalerne og aspargesene anrettes på varme tallerkener, overhældes med saucen og pyntes med gulerødderne og små buketter af kørvel. . Til sidst dekoreres med et jomfruhummerhoved.

TIPS: Smag ikke saucen til med salt, da den så bliver for sød (salt trækker det søde frem) - lyserød grapefrugt kan også bruges i saucen.
Retten kan også laves med kogte hummere.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.605 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her