Logo

Kanin-rillettes 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1,5 kg kanin
700 g frisk magert flæsk
4 fed hvidløg
200 g fedt
1 tsk timian
15 g salt pr. 1/2 kg
peber

For- og bagben skæres af kaninen, og ryggen deles i 4 stykker.
Flæsket skæres i terninger.

Kom fedt, flæsketerninger, timian og hvidløg i en tykbundet gryde.
Når fedtet er smeltet, tilsættes kaninstykkerne som gyldnes let.
Hæld to glas vand i gryden og lad det koge med låg på over meget svag ild i 4 timer.

Fjern benene til slut.
Trævl kødet op med en gaffel og kom grydens indhold i en eller flere postejforme.

Rilettes nydes med godt brød og rødvin.

De kan holde sig længe i køleskabet, hvis man husker at holde overfladen forsegle med smeltet fedt.

Tips:
Rilettes er et gammelt fransk ord, der betyder "små stykker kød hakket fint". Man kan lave rillettes af kanin, men de kan også tilberedes af svinekød og fedt, de kan også laves på and. Det er en specialitet fra egnen omkring Le Mans og Tours i Vestfrankrig.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lun salat med østersEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Aspargessalat i safran-æggedressingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Oksecarpaccio med estragon-dressingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kastanjeparfait med ingefærsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os