Logo

Kyllingesalat med nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kyllingesalat med nødder


Saftige mandariner, grønsager og mørt kyllingekød bliver her en meget lækker forret og desuden sund kyllingesalat • Kog kyllingekødet i bouillon i stedet for at stege det i olie. Så bliver det mindre fedt.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Kyllingesalat med nødder:

4 kyllingebryster a 125 g

4 spsk solsikkeolie

salt og peber

3 mandariner

1 stort æble

1 spsk friskpresset citronsaft

2 gulerødder

2 stilke bladselleri

50 g jordnødder

1½ dl letmælksyoghurt

5 spsk friskpresset citronsaft

1 nip sukker

1 nip karry

salatblade til anretningen

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skyl og tør kyllingebrysterne.

Opvarm 1 spsk olie på en teflonpande.

Tilsæt kyllingebrysterne og brun dem på alle sider.

Drys med salt og peber. Læg låg på og lad dem stege 10 min. eller til de er gennemstegte .

 

2 Pil mandarinerne og skær bådene fri af den hvide hinde.

Læg dem i en skål.

Udkern æblet og skær det i små tern.

Dryp 1 spsk citronsaft over æblerne og bland det med mandarinerne.

 

3 Skræl gulerødderne og riv dem fint.

Rens og hak selleristilkene (se Tips & råd).

Skær kyllingebrysterne i 1 cm brede strimler.

Bland kylling og nødder med grønsagerne.

 

4 Bland yoghurten med resten af den friskpressede citronsaft og olien.

Tilsæt salt og peber og krydr med 1 nip sukker og 1 nip karry.

Hæld dressingen over de øvrige ingredienser og bland godt.

Lad salaten trække i 10 min.

Læg salatblade på tallerkener og fordel kyllingesalaten ovenpå.

 

Tips & råd


Kyllingesalat med nødder 

Skræl selleristilkene med en kartoffelskræller.

Eventuelle selleriblade kan hakkes og blandes med salaten eller gemmes til garneringen.


Kyllingesalat med nødder 

Del selleristilkene i 10 cm lange stykker.

Del stykkerne på langs i strimler. Hak derefter strimlerne fint.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 393 = kJ 1650

Kulhydrat 16 g Protein 35 g Fedt 21 g (48%) Fibre 3 g.

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 14 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pasta GræskPastaretter behøver ikke være italienske. Rødløg, oliven og frisk spinat gør retten til en...
• Indisk kylling med gulerodssalat og karamelisKyllingen er krydret med en indisk krydderiblanding, der hedder tandoori. Hvis du ikke har...
• Tarteletter med høns i aspargesSom en del af de varme retter kan du servere en sand klassiker: Tarteletter. I denne...
• Tomattærte med gedeostEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os