Logo

Stenbider på blinis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stenbider, den dejlige for­årsbebuder, kommer fra det dybe vand ind til vore kyster for at lege.
De seneste vintre har været så milde, at hun­nen (kvabsoen) med den go­de rogn har kunnet hales på land allerede i januar/februar.
Stenbiderensrogn er en glimrende erstatning for den dyrere og finere kaviar fra støren. Bedst smager rognen på blinis, der også kan smyk­kes med ferskrøget laks eller med laksekaviar.
 
Blinis
(12-14 stk, nok til 6-7 personer):
 
1 dl hvedemel
1 dl boghvedemel
2 dl mælk
10 gram gær
1 æggeblomme
1 æggehvide
2 spsk creme jrafche JIz tsk salt
smør til stegning
 
1. Først skal mælken varmes. Hæld lidt af den i en skål og rør gæren ud i heri.
Tilsæt de to slags hvedemel, æggeblommen og resten af mælken.
Pisk det til en glat, tyktflydende dej og smag til med salt og cre­me fraiche.
 
2. Lad så dejen hæve i et par timer.
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen li­ge før bagningen.
Bag de småpandekager i rigeligt smør og server dem så friske som muligt.
 
Vi bruger cremefraiche, russerne bruger smetáne, der er en tyk, sur, fløde.
Man kan hurtigt få fløden sur, hvis man hælder den op i en flad skål og kommer lidt eddike i - 1 spsk eddike til 1/2 liter tyk fløde - stiller skålen på et varmt sted og lægger et vi­skestykke over.
På billedet ser man det færdige resultat.
Bagest til venstre ses blinis med fersk­røget laks.
Til højre er der blinis med laksekaviar, og forrest ses blinis med stenbi­derrogn, rødløg og smetáne.
Skal det være ægte rus­sisk, skal der russisk vodka i de små glas.
Og så gælder det om at finde en und­skyldning for at skåle.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 953 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lakseroulade med spinatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• 3 terrinerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Løgtærte med tomat Denne tærte er beregnet som en forret eventuelt serveret med en dressing. Men tærten kan...
• Jordbærsalat med isEn lidt anderledes og supernem jordbærdessert
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!