Logo

Stenbiderrogn og blinis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stenbiderrogn og blinis

 

Stenbideren er en saltvandsfisk, der lever i de danske farvande. Om foråret har hunnen rogn, og de sælges friske eller som "dansk kaviar". Nyd dem med små friskbagte pandekager kaldet blinis.

Til ca. 450 g renset rogn. Arbejdstid: 25 min.


500 g urenset stenbiderrogn

2 tsk salt

evt. friskkværnet hvid peber

*

 

Snit hinderne op på rognen, og skrab den ud i en skål.

Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så alle løse hinder samles i riset.

Rens riset og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder i riset.

Hæld rognen i en sigte, og skyl med rent, koldt vand.

Lad den dryppe godt af, og krydr med salt og evt. friskkværnet hvid peber.

Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres.

 

TIPS: Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er fryseegnet.

 

Blinis

De små pandekager bages i Rusland med boghvedemel. Her har vi brugt en blanding af durum og hvede.

12 blinis eller ca. 24 miniblinis

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 10 min.

 

#

2½ dl lunken mælk

10 g gær

1 æg

1 tsk sukker

¼ tsk salt

50 g durumhvedemel

50 g hvedemel

25 g smeltet smør

*

 

Blend alle ingredienserne sammen, og lad dejen hvile i 30 min.

Bag dejen som små runde pandekager det gøres nemmest i en blinis- eller spejlægspande.

Server fx de små blinis med frisk stenbiderrogn, lidt cremefraiche og fintsnittet rødløg eller purløg.

 

TIPS: Frys evt. de små pandekager i mindre portioner, og tø dem i mikroovn, når de skal bruges.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 182 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Avocado med stenbiderrognStenbiderrogn er det samme som dansk kaviar. I forårsmånederne kan den skaffes frisk. Her...
• Æggecreme i skal med stenbiderrogn og brødpindVi har bagt en lækker æggecreme i æggeskaller og toppet op med frisk stenbiderrogn - så...
• Avocado med stenbiderrognStenbiderrogn er det samme som dansk kaviar. I forårsmånederne kan den skaffes frisk. Her...
• Jordbær-koldskål 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os