
 
Kagerne får deres fyldige smag fra nyreven frisk zucchini.
Server dem varme med tomat- og champignonsalsaen ved siden af 
• Zucchini indeholder meget C-vitamin. • Champignon
indeholder folinsyre. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. Ca 20 kager
 
# Råvarer til Zucchini kager:
2 æg 
2½ dl letmælk 
1 tsk natron 
3½ dl hvedemel 
½ tsk salt 
¼ tsk peber 
2-3 (600 g) zucchini 
1 spsk smør
SAUCE: 
400 g champignon på dåse 
400 g knuste tomater 
salt og peber 
 
* Fremgangsmåde:
1 Pisk æggene sammen med halvdelen af mælken. 
Bland natron og mel og rør det i æggemassen. 
Rør det til der ikke er nogen klumper. 
Tilsæt resten af mælken, salt og peber. 
Skyl og riv zucchinien og rør strimlerne i. 
 
2 Smelt fedtstoffet (½ tsk fedtstof pr. omgang) på en
teflonpande ved jævn varme. 
Steg kagerne, (ca. ¾ dl dej pr. stk.) til de er smukt
gyldne. 
Læg kagerne på et serveringsfad og hold dem varme til alle
kager er stegte. 
 
3 Lav saucen imens, hæld hakkede, afdryppede champignon og
knuste tomater i en gryde og lad det koge kraftigt uden låg i 5 min. 
Smag til med salt og peber. 
 
Tips & råd

Anvend gul squash i stedet for zucchini. Den har samme
konsistens som zucchini. 
Prøv også reven gulerod eller græskar som et andet
alternativ. 

Pocherede æg smager godt til kagerne. 
Hæld 1 spsk vineddike i letsaltet simrende vand. 
Slå ægget ud i en kop og hæld det forsigtigt ned i vandet.
Saml hviden og blommen med to skeer. 
Det skal pochere i 4-5 minutter.
 
GENVEJ 
Du kan også bage kagerne uden zucchini i dejen. De bages da
dobbelt så hurtigt. 
Kan du lide søde pandekager kan du komme lidt sukker eller
honning i dejen. 
 
Pr. kage: Energi: Kcal 74 = kJ 310 
Kulhydrat 11 g Protein 3 g Fedt 2 g (24%) Fibre 1 g