Logo

Ålesuppe fra Møn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tidligere tiders store fangster af ål satte også deres præg på mid­dagsbordene.
 
500 g små ål
Salt
3 gulerødder
2 porrer
1 stort løg
Suppevisk af porretop, persille og selleritop
1 suppeterning
Tilbehør: Mønske Kluntner
 
Ålene saltes godt i 10 min., skylles og skæres i 3 cm lange stykker.
Gulerødderne og porrer vaskes, skrælles og skæres i min­dre stykker.
Løget pilles og skæres i mindre stykker.
Grønsagerne, ålene, suppeterningen og suppevisken koges i 1 ltr. vand i 25 min.
( Kluntnerne koges med de sidste 3-4 min. )
 
Mønske kluntner - Melboller til Ålesuppe
2 nykogte kartofler
1 spsk margarine
1 æg
Hvedemel, salt og peber
 
Kartoflerne moses med margarine og æg.
Hvedemel røres i, til det får en fast konsistens.
Der smages til med salt og peber.
Dejen formes til boller med en lille ske evt. dessertske og sættes på suppen.
Koges med de sidste 3-4 min. af sup­pens kogetid.
 
Mønske kluntner er en slags melboller, der ikke blot blev spist til Ålesuppe, men også til fx. Hvidkålsuppe og Hyldebærsuppe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
359331-05-2015 18:54:07 Palle Bundgaard
Opskriften er intet mindre end formidabel. Længe leve egnsretterne, vi skylder at servere dem.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her