
1 spsk olivenolie 
2 grofthakkede chalotteløg (ca. 50 g) 
1 liter grønsagsbouillon 
1 blomkål i små buketter (ca. 1 kg) 
250 g ærter 
1 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
2 pasteuriserede æggeblommer 
5 cl piskefløde 
Pynt: 1 dl grofthakket frisk persille eller skovsyre 
Tilbehør: 300 g landbrød 
* 
 
Lad olien blive godt varm. 
Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og bring suppen i kog. 
Kom blomkålsbuketterne i suppen og kog dem i ca. 3 min. 
Tilsæt ærterne og kog dem med i ca. 2 min. Tilsæt salt og peber.
Rør æggeblommer og fløde sammen i en skål. 
Tag suppen af varmen og rør forsigtigt flødeblandingen i suppen. 
Server straks suppen drysset med grønt og med brød til.
 
Tips: I stedet for at købe bouillon kan du lave din egen af: 2 løg, 2 porrer, 1 pastinak, 1 persillerod, ¼ selleri, 3 gulerødder, 2 liter vand, 1 tsk hvid peber og 1 tsk korianderfrø.
Rens grønsageren og skær dem i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en stor gryde med låg og bring den i kog. Lad det koge i ca. ½ time. Fjern eventuelt skum under kogningen. Fjern gryden fra varmen og lad bouillonen køle lidt af. Si bouillonen og smag til med havsalt. Bouillonen kan fryses.
 
Tips: Mener du at et måltid skal indeholde kød, så tilføj kødboller til blomkålssuppen, dog skal der bruges lidt mere bouillon.
Fryseegnet: Ikke afprøvet.