½-¾ kg  mellemskært oksekød 
25 g  margarine 
50 g  bacon 
250 g  løg 
3-4 tomater eller 1 spsk tomatkoncentrat 
1-2 fed presset hvidløg 
2 spsk  rosenpaprika 
½ tsk  kommen 
3 tsk  salt 
1 tsk  peber 
2 l. vand 
50 g  smør 
3 gulerødder 
¼ selleri 
½ kg  kartofler 
3 porrer 
1 rød eller grøn peberfrugt 
 
Tilbehør: 
6-8 skiver groft rugbrød 
 evt. 1,5 dl cremefraiche 
Kødet skæres i terninger og svitses i margarinen. Bacon skæres i terninger, løgene i både, og begge dele svitses med. Tomaterne skoldes, flås, skæres i både og tilsættes sammen med hvidløg, krydderier og vand sammen med smørret. Suppen småkoger under låg i 1-1 ½ time til kødet er næsten er mørt. Gulerødderne skæres i skiver, selleri og kartofler i små terninger. Porrerne skæres i ringe, peberfrugterne i korte strimler. Alle grønsagerne kommes i suppen, der koger yderligere 20-30 minutter, til alt er mørt. 
Servering:
Suppen hældes i skåle og serveres evt. med en skefuld cremefraiche i hver portion.