Logo

Hønsesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 høne (ca. 2 ½ kg )
31/2 l. vand
salt
20-25 hele peberkorn
2 laurbærblade
5-6 gulerødder
2-3 pastinakker
3-4 persillerod
¼ lille selleri
3-4 porrer

Melboller:
75 g smør
2 ½ dl vand
125 g hvedemel
salt
3 æg

Kødboller:
250 g hakket skinkekød
3 spsk hvedemel
1 æg
1 dl danskvand
salt
peber

Kom hønen i en gryde med vand, der dækker, og bring det langsomt i kog. Gør imens grønsagerne i stand.
Skræl gulerødder, pastinakker, persillerod og selleri.
Skyl porrerne grundigt og skær dem i ringe.
Skum suppen omhyggeligt og tilsæt salt, hele peberkorn, laurbærblade og grønsager undtagen porrer.
Lad hønen koge mør 1 ½-2 timer.
Tag grønsagerne op efter 20-30 min. eller når de er møre.
Del dem i skiver og terninger.
Tag den færdigkogte høne op.
Skum suppen fri for fedt.
Si og mål ca. 2 ½ l. suppe over i en ren gryde.
Giv porrerne et 2-3 min. opkog i letsaltet vand eller i suppen.
Tilsæt de kogte, delte grønsager, melboller og kødboller og server suppen rygende varm.
Giv brød, flûtes eller kuvertbrød til.

Melboller:
Bring vand og smør i kog.
Kom melet i på én gang under kraftig piskning.
Rør dejen, til den slipper ske og gryde.
Tag gryden fra varmen og tilsæt salt.
Rør æggene i lidt ad gangen.
Sørg for, at den tilsatte æggemængde er rørt ind i dejen, før der tilsættes mere.
Dejen skal være så fast, at den bevarer faconen.
Kom dejen i en bollesprøjte eller form den med en tsk til små boller.
Kom melbollerne i kogende, saltet vand og lad dem koge ganske sagte i
6-9 min. - vandet skal holdes lige under kogepunktet.
Tag melbollerne op med en hulske og læg dem på et fad.

Kødboller:
Bland hakket kød med hvedemel.
Rør ægget i og tilsæt danskvand lidt efter lidt.
Krydr med salt og peber. Lad farsen hvile 1 times tid.
Form farsen med en tsk til små kødboller og kog dem i saltet vand 4-6
min. - vandet skal holdes lige under kogepunktet.

Tips: Det er vigtigt at holde kogevandet lige under kogepunktet, når
der skal koges hvedemel- og kødboller. Koger vandet rigtigt, vil bollerne
koge ud, det gælder også, når de kommes i suppen. Kommer vandet i kog,
så tilsæt lidt koldt vand.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.956 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her