Logo

Landsuppe + Æbler i yoghurtcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Landsuppe + Æbler i yoghurtcreme

600 g melede kartofler

5 hønsebouillonterninger

5 middelstore porrer

salt og friskkværnet peber

1 spsk Castello ost

2 spsk cremefraiche

fintklippet persille

Tilbehør: fuldkornsfranskbrød, eventuelt smør

*

Skyl de skrællede kartofler i koldt vand og kom dem i en gryde med 1,5 l kogende vand, tilsat 4-5 hønsebouillonterninger.

Lad det koge i 20 minutter.

Flæk imens porrerne og skær dem i strimler på tværs.

Server halvdelen af porrerne et opkog i saltvand.

Kom resten i suppen sammen med osten og lad det småkage i 15 minutter.

Purer suppen og varm den igennem.

Smag til med peber og eventuelt lidt salt og rør cremefraiche i.

Tilsæt porrestrimlerne og drys med finhakket persille.

Server fuldkornsfranskbrød - eventuelt med smør - til sup­pen.

Madopskrift billede

Æbler i yoghurtcreme

4 middelstore æbler

1 æggeblomme sukker

1 spsk finreven appelsinskal

2,5 dl yoghurt naturel

1,5 dl piskefløde

*

Skræl æblerne, bor kærnehusene ud og damp dem forsigtigt møre i sukkervand.

Rør æggeblommen med 2 spsk sukker og halvdelen af appelsinskallen og vend først yoghurt og dernæst stivpisket fløde i.

Anret æblerne i portionsglas, hæld cremen over og drys med resten af appelsinskallen.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.329 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?