Logo

Skotsk lammesuppe - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kogetid i trykkoger: 20 min.

# Ingredienser

1 lammebov på ca. 1 kg
2 spsk smør eller margarine
3 spsk byggryn
1 spsk groft salt
2 tsk groftknuste peberkorn
1½ l vand
¼ selleri i terninger
3 gulerødder i terninger
2 porrer i skiver
1 lille blomkålshoved i buketter
250 g ærter
1 bdt hakket persille

* Tilberedning

Skær kødet fra benene og skær det i mundrette stykker.
Brun kød og ben i trykkogeren i fedtstoffet.
Tilsæt gryn, salt, peber og vand.
Læg låg på gryden og bring den på tryk i 15 min.
Tag hurtigt trykket af gryden, fjern lammebenet og tilsæt alle grønsagerne undtagen ærterne.
Lad suppen koge endnu 5 min. under tryk.
Kom ærterne i lige inden suppen serveres, de skal blot varmes heri.
Drys rigeligt med persille over ved serveringen.

Tips: Suppen kan tilsættes ½ dl tør sherry lige inden den serveres.


Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.294 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?