
 
Her er den gode
familiefavorit tilberedt med skært oksekød. Du kan også bruge hakket oksekød. 
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 1 time. Fryseegnet. 4 personer 
 
#
500 g oksekød i
terninger (eller hakket)
2 løg 
2 fed hvidløg 
1 rød og 1 grøn
peberfrugt 
1 spsk olie 
1 dåse kidneybønner 
1 dåse flåede
tomater 
1 tsk stødt
spidskommen 
½ tsk chiliflager 
salt og peber 
 
Guacamole: 
2 modne avocadoer 
1 lille rødløg 
saft af ½ limefrugt 
salt 
 
Tilbehør: 
en stor skål salat 
brød eller flutes 
*
 
Pil løg og hvidløg
og hak dem fint. 
Rens peberfrugterne
og skær dem i terninger. 
Brun kødet i en varm
stegegryde med olie. 
Tilsæt løg og svits
dem med i et par min. 
 
Skyl bønnerne og lad
dem dryppe af i en sigte. 
Hæld dem i gryden
sammen med tomater, 1 dl vand, spidskommen og chili. 
Lad retten simre
under låg i 45 min. 
Tilsæt peberfrugter
og hvidløg og lad retten simre endnu 15 min. 
Smag til med salt og
evt. mere chili. 
 
Guacamole: Skrab
avocadokødet ud af skallerne med en ske og mos det i en skål med en gaffel. 
Tilsæt finthakket
rødløg, limesaft og salt. 
Server chili con
carne med salat, guacamole og lunt brød eller flutes. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin