
 
Når kålen stuves med kålvandet, kaldes det letstuvet i
modsætning til, når der anvendes mælk/fløde. Læg evt. en bouillonterning i
kogevandet sammen med kålen. 
Arbejdstid: 1 time Koge/stegetid: 30 min. Fryseegnet. 4
personer 
 
#
500 g hakket kalve- og svinekød (eller rent svinekød) 
1 tsk salt 
1 lille løg 
1 æg 
50 g hvedemel 
2 dl mælk 
peber 
smør og/eller olie til stegning 
*
 
Stuvet kål: 
¾ kg hvidkål 
25 g smør 
3 spsk hvedemel 
evt. ½ liter mælk 
muskatnød 
1 bundt persille 
 
Tilbehør: 
kogte kartofler eller rugbrød 
*
 
Rør kødet med 1 tsk salt et par min. 
Tilsæt revet løg, æg og mel. 
Rør mælken i lidt ad gangen og krydr med friskkværnet peber.
Lad gerne farsen hvile i køleskab ½ time. 
 
Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis farsen er blevet for fast. 
Form farsen til frikadeller og brun dem på en varm pande med
smør og/eller olie. 
Skru lidt ned og steg frikadellerne færdige ca. 4 min. på
hver side. 
 
Stuvet kål: Skær kålen i grove stykker uden stok og kog dem
møre i letsaltet vand i ca. 10 min. 
Lav en opbagning af smør og mel og tilsæt ca. 5 dl kålvand
eller mælk. 
Kog saucen igennem i min. 10 min. og smag til med revet
muskatnød, salt og peber. 
Lad kålen dryppe godt af og vend den i saucen. 
Skyl og hak persillen og vend den i stuvningen. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin