
 
Klassisk mad på den
enkle måde. Retten er sund og nærende og består af lokale råvarer, der passer
til årstiden. 
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Kogetid: ca. 2 timer. Fryseegnet 
 
#
500 g flæsk 
ca. 1 liter grønsagsbouillon
250 g flækkede, gule
ærter 
3 gulerødder 
250 g kogt kartoffel
3-4 kviste frisk
timian eller 1 tsk tørret 
salt og peber 
Tilbehør: groft
rugbrød og sennep 
*
 
Læg flæsket i en
gryde med bouillon, og kog det ganske stille under låg i ca. 45 min., til det
er mørt. 
Tag kødet op, rør
flækærterne i kogevandet og kog i ca. 45 min. 
Blend suppe og ærter
til passende, tyk konsistens, og tilsæt evt. mere bouillon, hvis suppen er for
tyk. 
Tilsæt små stykker
gulerod, og kog i ca. 10 min. 
Tilsæt små stykker
kogt kartoffel, og smag suppen til med timian, salt og peber. 
Server suppen med
skiver af kogt flæsk, rugbrød og sennep. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin