
 
Stegte hjerter i flødesauce er efterhånden blevet en sjælden
spise, og det selvom hjerter både er billigt og sundt. Ofte må kalvehjerte
bestilles, mens svinehjerter er mere almindelige, både hos slagter og i
supermarkeder. 
Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 1½-2 timer. Fryseegnet. 4 personer.
 
#
1 kalvehjerte eller 3 svinehjerter 
2 skiver røget spæk 
stort bundt persille 
1 løg 
salt og peber 
3 spsk smør 
4 dl bouillon 
2 dl piskefløde 
lidt frisk timian 
2 spsk hvedemel eller majsstivelse 
evt. kulør 
Tilbehør: 
grønsager 
kartoffelmos (se evt. opskrift) 
*
Skær hjerterne op og rens dem grundigt for størknet blod. 
Skær også tykke årestammer af. 
Skær spækket i tynde strimler. 
Skyl persillen grundigt og pluk den af stilkene. 
Slyng den tør. Pil løget og skær det i både. 
 
Gnid hjerterne med salt og peber og fyld dem med persille og
spæk. 
Bind omkring med kødsnor. 
 
Brun hjerterne i en tykbundet gryde med smør. 
Brun også løgene i gryden. Hæld bouillon og fløde ved og
krydr med timian, salt og peber. 
Læg låg på gryden og lad hjerterne simre i ca. 1½ time eller
til de er godt møre. 
Vend dem jævnligt. 
 
Tag hjerterne op af gryden. 
Si væsken over i en ren gryde, bring den i kog og jævn den
til sauce. 
Smag til med salt og peber. 
 
Skær hjerterne i skiver og server dem med saucen, kogte
grønsager og kartoffelmos. 
 
TIPS: Hjerterne kan fyldes med svesker i stedet for eller
sammen med persillen. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin