
 
Kalvehaler i citron sauce med spinat og pasta
Kalvehaler skal
stege langsomt i flere timer og giver smag til en dejlig sauce. 
Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: ca. 2 timer og 30 min. Fryseegnet uden tilbehør. 4 personer 
 
#
1-1½ kg kalvehaler
(skåret over i leddene) 
salt og friskkværnet
peber 
3 løg 
3-4 laurbærblade 
1 liter kogende
kalvebouillon 
2 økologiske
citroner 
6-8 persillerødder 
2 dl piskefløde 
2 spsk majsstivelse 
2 spsk citronsaft 
 
Tilbehør: 
500 g frisk spinat
(eller 5-6 kugler hel frossen spinat, optøet) 
500 g båndpasta 
*
 
Læg halerne i et
ovnfast fad og brun dem i ovnen ca. 20 min. ved 250 °C. 
Krydr med salt og
peber. 
 
Pil løgene og hak
dem. 
Læg løg og
laurbærblade i bunden af fadet og tilsæt kogende bouillon (eller vand), så det
akkurat dækker. 
Læg låg på fadet
eller dæk det med alufolie.
Skru ovnen ned til
175 °C og sæt fadet i ovnen i ca. 1 time. 
 
Vask citronerne og
skær dem i både. 
Skræl
persillerødderne og skær dem igennem fra top til rod. 
Vend kødet, læg
citroner og persillerødder ved og steg videre i 60-90 min., til kødet næsten
falder fra benene. 
 
Hæld stegeskyen over
i en gryde og kog den ind til ca. 6 dl. 
Jævn med fløde rørt
med majsstivelse og kog igennem. 
Smag til med salt,
peber og citronsaft. 
Server kalvehalerne
med persillerødder, citron, sauce, dampet spinat og friskkogt pasta . 
 
Lun soufflé-kage
"Salzburger
Nockerl" er en sød specialitet fra Salzburg-området. 
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 30-40 min. 4 personer 
 
#
½ stang vanilje 
50 g blødt smør 
50 g sukker 
4 æg 
25 g hvedemel 
1 dl mælk 
2-3 spsk smør (til
formen) 
Pynt: flormelis 
*
 
Skrab kornene ud af
vaniljestangen og pisk dem sammen med smør og sukker til en luftig creme. 
Del æggene i blommer
og hvider. 
Pisk æggeblommerne i
smørcremen en ad gangen. 
Sigt melet i dejen
og rør mælken i. 
Pisk æggehviderne
stive og vend dem i dejen. 
Hæld dejen i et
smurt ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 225 °C. 
Bag i ca. 35 min.,
til overfladen er gylden, og desserten er gennembagt. 
Drys med sigtet
flormelis og server straks. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin