
 Lad ungerne være med
til at bælge bønnerne til fredagens velsmagende pastaret. 
Arbejdstid: 30 min. Stege/koge
tid: 15 min. 4 personer 
 
#
4 liter vand 
2Y, spsk groft salt 
400 g tørret bånd
pasta eller spaghetti 
400 g bælgede
edamamebønner (se tips) 
200 g bacon 
 
8 soltørrede tomater
i olie friskkværnet peber 
1 potte frisk
basilikum 
 
GIV vandet et opkog,
og tilsæt salt. 
 
KOG pastaen uden
låg, og rør i gryden af og til. Læs kogetiden på pakken. 
 
Tilsæt
edamamebønnerne til pastaen de sidste 5 min. af kogetiden. Smag på pastaen, og
kog den ikke længere, end at den stadig har bid. 
 
SKÆR bacon i
terninger, og steg dem gyldne på alle sider på en pande ved middelvarme. Hæld
fedtet fra panden. 
 
HAK tomaterne, og
bland dem aconen. 
 
 
HÆLD pasta og bønner
i et dørslag, og vend pastaen sammen med bacon og soltørrede tomater. 
 
SERVER straks med et
godt drys friskkværnet peber og frisk basilikum. 
 
TIPS: edamamebønner
er grønne sojabønner. De kan købes frosne med og uden bælg. Du skal begynde med
800 g i bælg, for at få ca 400 g bælgede bønner.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin