
 
Juleøl er kraftige,
krydrede sæsonøl med mere alkohol i end almindelige øl (ca. 6,5%). juleøl egner
sig til julefrokost og julemad, og der er mange typer at vælge imellem. Prøv at
bruge lidt af den gode øl i maden. 
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Stegetid. ca. 40 min. Tid til marinering: mindst et par timer.
 
#
8-12 skiver
revelsben uden ben, 2 cm tykke skiver
majsstivelse eller saucejævner
 
Marinade: 
li, stang vanilje 
1 tsk salt 
1-2 tsk stærk
chilisauce 
2 spsk koncentreret
tomatpuré 
1½ dl flydende
honning 
3 dl juleøl eller
guldøl 
 
Tilbehør: 
ovnstegte
kartoffelbåde 
grøn og rød salat 
*
 
HÆK vaniljestangen,
og skrab kornene ud. 
Rør dem sammen med
de øvrige ingredienser til marinaden. 
 
LÆG kødskiverne i en
stor madplasticpose. 
Hæld marinaden i
posen, og tryk luften ud. 
Lad kødet marinere i
køleskabet nogle timer eller til næste dag. 
 
HÆLD marinaden i en
gryde, og læg revelsbenene på en rist over en bradepande. 
Sæt kødet i en 175 °C
varm ovn, og steg dem i ca. 20 min. på hver side, til kødet er mørt og brunt. 
 
KOG marinaden
igennem, jævn den med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand (eller saucejævner)
og smag til med salt og chili. 
 
SERVER revelsbenene
med salat, ovnstegte kartoffelbåde og sauce. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin