
 
Mariner
kyllingelårene dagen i forvejen, og på selve dagen steger du både kød,
kartofler og grønsager i ovnen på en gang. Hvis du har nogle pæne ovnfaste
fade, kan du servere retten direkte fra ovnen. 
6 personer.
Arbejdstid: 1 time og 15 min. Marinering: 6-12 timer. Bagetid: 35 min. 
 
#
6 hele kyllingelår 
1 fed hvidløg 
1 tsk sukker 
1 tsk sennepspulver 
½ tsk chiliflager 
salt og peber 
2 spsk citronsaft
eller vineddike 
4 spsk olie 
2 spsk friskhakket
oregano eller 2 tsk tørret 
 
Ratatouille: 
1-2 rødløg 
2 fed hvidløg 
1 auberginer 
1 squash 
2 peberfrugter 
3-4 spsk olie 
salt og peber 
350 g
cocktailtomater 
frisk basilikum 
 
Tilbehør: 
1200-1500 g nye
kartofler 
2 spsk olie 
*
Læg kyllingelårene i
en stor frysepose. 
Rør knust hvidløg
sammen med de øvrige ingredienser, og hæld marinaden i posen. 
Luk til, vend rundt,
og læg posen i køleskabet i 6-12 timer. 
 
Tænd ovnen på 200 °C
varmluft. 
Rengør kartoflerne -
Læg dem i en stor skål med lidt koldt vand, og rør rundt med en skurebørste.
Skift vandet et par gange. 
Tør kartoflerne,
vend dem med olie, salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad (eller en
bradepande) med bagepapir. 
 
Pil rødløget, og
skær det i både. 
Pil og hak
hvidløgsfeddene. 
Rens grønsagerne
(undtagen tomater), og skær dem i grove stykker. 
Vend det hele sammen
med olie, salt og peber i et ovnfast fad foret med bagepapir. 
 
Tag
kyllingestykkerne op af marinaden, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. 
Sæt dem i ovnen
sammen med kartoflerne i ca. 35 min. 
 
Sæt grønsagerne i
ovnen efter 10 min. 
 
Skyl tomaterne, og
skær dem i halve. 
Vend dem i grønsagerne,
og bag dem med de sidste 10 min. 
Hak en stor håndfuld
basilikumblade groft, vend dem i grønsagerne, og server både dem, kartofler og
kød direkte fra ovnen eller anret på fade. 
 
TIPS: Hvis du savner
sauce til kartoflerne, så rør en hurtig kold sauce af ½ liter græsk yoghurt,
2-3 tsk dijonsennep og en håndfuld hakkede krydderurter. 
Tilsæt evt. også
lidt hakket rødløg og smag til med salt og peber. 
 
TIPS: Ratatouillen
kan evt. bages i forvejen og serveres varm eller afkølet.