Logo

Ovnbagt frittata med græsk salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ovnbagt frittata med græsk salat

 

Den italienske klassiker, frittata, er en tyk æggekage serveret med mange grønsager, du kan fx spise en græsk salat af tomat, agurk, peberfrugt og rødløg til....

Tilberedningstid: 60 minutter. Bagetid: 30 minutter. Ikke fryseegnet. (1 person)

 

#

2 æg

25 g feta, max 40+

1 nip salt

peber

1 tsk olie

 

Græsk salat:

150 g tomat

100 g agurk

50 g grøn peberfrugt

30 g rødløg

1 tsk olie

½ tsk æbleeddike

oreganoblade

salt og peber

*

 

Pisk æg med smuldret feta, salt (pas på, for osten salter også) og peber.

Gør et stykke bagepapir, der passer til en lille ovnfast form, vådt under den kolde hane.

Knug det, så det bliver blødt, og det overskydende vand forsvinder.

Læg det tilrette i formen, så det passer ind i hjørnerne. Pensl bagepapiret med olie.

Hæld æggemassen i formen og bag den i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter.

Den skal føles fast, men stadig spændstig, når du mærker på den.

 

Mens frittataen er i ovnen tilberedes den græske salat: Skyl og skær tomat, agurk og peberfrugt i mindre stykker.

Alt efter temperament og humør kan du skære store ujævne stykker eller små tern.

Pil løg og skær ligeledes det i enten små tern eller tynde skiver.

Vend alt med olie og eddike, og smag til med salt, friskkværnet peber og oreganoblade.

 

TIPS: For variation kan du vælge ikke at blande fetaen i æggemassen, men derimod i salaten, som man normalt gør i en græsk salat.

De friske oreganoblade kan erstattes af ½ tsk tørret oregano.

 

Kalorier: 330 kcal. Protein 18 g (22 %). Kulhydrat 9 g (13 %). Fedt 24 g (65 %). Kostfibre 4g.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RomainesalatSalattype med lange blade med kraftige bladribber. Smagen er mild og let sød. Romainesalat...
• Den grønne salatskålEn helt grøn salat ser meget fristende ud og passer til alle retter, der kræver en salat
• Salat tallerken med skinkeEn salat tallerken med skinkestrimler er meget appetitlig, mættende og let at lave
• Ananas- og marengstærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os