Logo

Mørbrad pestofyldt med knuste kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørbrad pestofyldt med knuste kartofler

 

Her får du opskriften på pestofyldt mørbrad. Servér med knuste kartofler, der bliver som sprøde, dekorative pomfritter.

Til 4 personer. Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter.

 

# DET SKAL DU BRUGE

1 svinemørbrad

100 g bacon i skiver

1 dl grøn pesto (se evt. opskrift)

evt. kødsnor

lidt smør til stegning

 

KNUSTE KARTOFLER

1 kg små kartofler

salt

2 spsk olie

1 håndfuld frisk timian 

 

SALAT

75 g rucola

1 spsk olie 

1 spsk balsamico eddike

salt og friskkværnet peber

aïoli (se evt. opskrift)  

 

Opskrift - sådan laver du pestofyldt mørbrad med knuste kartofler 

 

1. Tænd ovnen på 175°. Puds mørbraden for sener, og skær forsigtigt en lomme ind i kødet på langs uden at skære helt igennem. Læg baconskiver helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten. Fyld mørbradslommen med pesto, og brug baconen til at lukke mørbraden sammen ved at folde skiverne omkring (brug evt. lidt kødsnor til at holde det hele sammen). Steg mørbraden i smør på en pande, indtil den er flot gylden. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter – de sidste 5 minutter på ovnens grillfunktion. Lad mørbraden hvile på køkkenbordet i 10 minutter.

 

2. KNUSTE KARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, indtil de er akkurat møre. Læg de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Hold rundt om skindet på kartoflerne, og tryk dem flade med en gaffel. Pensl de knuste kartofler med olie, drys med timian og salt, og bag dem gyldne i ovnen i ca. 30 minutter. Drys lidt ekstra timian over før servering.

 

3. SALAT: Skyl og tør rucola. Dryp med olie og balsamico, og kværn salt og peber over. Servér sammen med knuste kartofler, aïoli og mørbrad skåret i skiver.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 239 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mørbradbøf med polentaEn super hyggelig italiensk inspireret middagsret. Begynd i lidt god tid, da polentaen...
• Mørbradbøffer med bacon og balsamicoEn skøn ret med masser af smag, som kan stå på bordet i løbet af en halv time
• Grillstegt mørbradLækker opskrift på grillet svinemørbrad med en suveræn barbecuemarinade, som...
• Grove pandekager med æbleLækre pandekager med fyld af æbler er gode som efterårs- eller vinterdessert og ... Spis...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os