Logo

Torsk i indisk karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Torsk i indisk karry

 

Selv fiskeskeptikere overgiver sig, når de smager denne ret.

Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca. 20 min. 4 personer

 

#

500 g torskefilet (uden skind)

150 g fine ærter

 

Karrysauce:

2 store løg

2 fed hvidløg

20 g frisk ingefær

2 spsk olie

1 spsk stødt spidskommen

1 tsk stødt kardemomme

½ tsk stødt nellike

2 tsk stødt kanel

¼-½ tsk cayennepeber

2 dåser hakkede tomater

1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)

3 dl vand

500 g kartofler

salt

 

Raita (yoghurtdressing):

3 dl yoghurt

1 tsk stødt spidskommen

½ agurk

 

Tilbehør:

kogte basmatiris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

1 bundt frisk koriander (ca. 1 dl)

mangochutney

*

 

KARRYSAUCE: Pil løgene, og riv dem groft.

Pil hvidløgsfeddene og skræl ingefæren.

Riv dem fint.

Svits løgene bløde i olie, og svits hvidløg og ingefær med i 1 min.

Tilsæt alle krydderierne, tomater, tomatpuré og vand.

Giv det et opkog.

 

SKRÆL kartoflerne, og skær dem i terninger.

Vend dem i saucen, og kog, til de er møre ca. 15 min.

Smag saucen til med salt og evt. mere cayennepeber.

 

SKÆR fiskefileterne i stykker på ca. 5x5 cm.

Krydr dem med salt og peber, læg dem ned i saucen, og drys ærter over.

Lad retten simre under låg i ca. 5 min.

 

LAD retten blive i panden, eller anret den forsigtigt i et fad, uden at fiskestykkerne går fra hinanden.

 

RAITA: Rør spidskommen i yoghurten.

Skær agurken i små terninger, og vend dem i yoghurten.

Smag til med salt.

 

SERVER karryretten med et drys friske korianderblade, basmatiris, raita og chutney.

 

TIP: Denne indiske karry er lavet med stødte krydderier, som du måske har i forvejen og bruger til bagværk, fx nelliker, kardemomme og kanel. Det er nemt og giver en rigtig god og original indisk smag. Vil du forfine smagen lidt, kan du bruge hele krydderier, som du først rister på en tør pande, og derefter støder i en morter ligesom som man gør i Indien.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 513 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fiskegullasch - i trykkogerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Torsk i tomatsauceDamp frisk torskefilet direkte i saucen - det er nemt, og smager godt. Drys med lidt frisk...
• Pocheret torsk med syltede løg og salat af bolsjebederSkøn pocheret torsk med lækre syltede løg og salat med sunde og sprøde bolsjebeder. Let og...
• Flamberede bananer 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!