Logo

Bøf af oksefilét med feld-salat, nye kartofler og bearnaisesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 bøffer af oksefilet – hver på ca. 200 g
1 1/4 kg små nye kartofler
300 g feldsalat eller anden fin salat
1 spsk olivenolie
1/2 spsk god vineddike
1 tsk dijonsennep
salt
peber

Sauce:
1 dl hvidvin
1 tsk hvide peberkorn
100 g smør
2 dl pasteuriserede æggeblommer (fås som frostvare) eller 6 æggeblommer
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk estragon eller syltede estragonblade

Kog kartoflerne møre i 15-20 minutter i letsaltet vand og pil dem.
Nip rødderne af feldsalaten og skyl bladene grundigt i koldt vand. Lad den dryppe af og vend dem i en skål i en dressing af olivenolie, eddike og sennep og smag til med salt og peber.

Bearnaisesauce:
I en gryde koges hvidvinen sammen med peberkorn og evt. lidt estragonstilke. Kog blandingen ind til der kun er ca. 2 spsk væde tilbage i gryden. Skær smørret i små tern og lad det blive blødt.

Sæt en anden gryde over med vand til et vandbad. Find en skål der passer ned i vandbadet i gryden. Hæld den nedkogte hvidvin gennem en si ned i skålen og kom æggeblommerne i. Pisk konstant til saucen bliver cremet. Stik en finger ned i saucen, og når saucen ikke drypper fra fingeren, tages skålen straks op af vandbadet, og det bløde smør piskes i.
Tilsæt hvidvinseddike og hakket estragon og smag til med salt. Hæld saucen over i en kold saucekande, så den ikke får for megen eftervarme fra skålen, da den ellers kan blive til røræg. Derefter skal saucen dog holdes varm, og det kan gøres ved at sætte saucekanden i et lunt vandbad.

Stegning af bøffer:
Varm en pande ved høj varme. Kom smør og olie på panden og brun bøfferne på begge sider. Skru ned for varmen og steg bøfferne 1-5 minutter på hver side, alt efter hvor røde de skal være. Skal bøffen være rosa indeni, skal den stege ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber og server bøfferne med nye kartofler, feldsalat og bearnaisesauce.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 556 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krydret kødsauce og kartoffelmosLav en stor portion kødsauce og lidt ekstra kartoffelmos, så er fredag aftens deep pan...
• Boeuf Bourguignon 2007En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Madpandekager med oksekødsfyldHjemmelavede pandekager med godt fyld fra tusindvis af madkursus.dk's mange opskrifter -...
• Kanelblommer med yoghurtKanelblommer med yoghurt er bare den lækreste dessert om efteråret, når de danske blommer...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os