Logo

Gullasch med kartoffel-sellerimos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gullasch med kartoffel-sellerimos

 

Du kan sagtens komme forskellige rodfrugter i kartoffelmosen til din gullasch. Det gør den både mere vitaminrig og mere interessant, fordi der er mange variationsmuligheder. Her er brugt selleri.

Arbejdstid: 50 minutter. Koge/stegetid: 1 time. Ikke fryse-egnet. 1 person.

 

#

50 g løg

½ fed hvidløg

1 tsk olie til stegning

120 g magert oksekød i strimler

¼ tsk kommen

lidt paprika

salt og peber

1-2 dl bouillon

1 spsk tomatpuré

75 g rød peberfrugt

 

Kartoffel-sellerimos:

100 g kartoffel

100 g knoldselleri

5 g fedtstof

salt

hakket persille

*

 

Hak løg og hvidløg og svits det i olien i en tykbundet gryde.

Tilsæt oksekødet og svits videre, til det er brunet.

Krydr med kommen, paprika, salt og peber.

Hæld bouillon og tomatpuré ved og læg låg på.

Lad retten simre i ca. 30 min., til kødet er mørt.

Skær peberfrugten i rustikke stykker.

Kom dem i gryden og kog dem med i de sidste 5 min.

Skær kartoffel og selleri i små tern og kog dem møre.

Mos dem herefter, tilsæt fedtstoffet og smag til med salt.

Server gullaschen med mosen og kom godt med hakket persille ovenpå.

 

Tips: Byt oksekød ud med vildtkød eller svinekød.

 

Kalorier

 

364 kcal

Protein

339

37 ½

Kulhydrat

31 9

38 ½

Fedt

109

25 ½

Kostfibre

89

 

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.167 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her