Logo

Blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blåbær

 

Blåbær er et lille blåsort bær, med rødviolet saft. Der findes to arter, den europæiske som vejer op til 0,25 gram og den amerikanske som vejer op til 2 gram. Blåbær er søde, men også beske i smagen. Overfladen har et nærmest sølvagtigt skær, fordi bærret er dækket af et vokslag, som er en naturlig beskyttelse. Vælg blåbær som er faste og hele. Blåbær er rige på C-vitamin, antioxidanter og kostfibre.

 

Tips til tilberedning

• Prøv blåbær til ostebordet i stedet for vindruer

• Brug blåbær på yoghurten, myslien eller havregrynene i stedet for tørret frugt

• Brug blåbær i sommersalaten

 

Vidste du at...

Blåbær vokser vildt i naturen.

 

Opbevaring

I køleskab. Holdbarhed 5-7 dage.

 

I sæson

Juli til September

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pavlova - marengskage med friske bærEn pavlova er en skøn marengsbund med råcreme, mousse eller flødeskum og friske bær eller...
• Kræmmerhuse med flødeskum og bærDenne dessert er en pæredansk klassiker: sprøde kræmmerhuse med flødeskum og sommerbær
• Syltede ribs med citronverbenaHer er et hurtigt syltetøj, der er velegnet til lagkager, som tilbehør til kager,...
• Jordbær-hyggeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os