Logo

Blommetomat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blommetomat

 

Tomaten kommer oprindeligt fra Sydamerika. Den kom til Europa i 1400-tallet med de opdagelsesrejsende. Tomaten er en bærfrugt, men opfattes af de fleste som en grøntsag. Der findes mange forskellige tomatvarianter og størrelser. Den er grøn i umoden tilstand og bliver rød ved modning. Tomater indeholder meget A, C, E og K-vitamin. Blommetomater er enten på størrelse med cocktailtomater eller runde tomater, men har deres egen facon. Som navnet fortæller, minder de om blommer i formen, og desuden adskiller de sig fra de andre tomater ved et tyndere skind.

 

Tips til tilberedning

• Hvis tomaterne mangler smag, kan man drysse lidt sukker over. Det fremhæver sammen med salt tomatens gode smag

• Drys lidt sukker i den hjemmelavede tomatsauce

• Det er hurtigt og nemt at flå tomater. Lav et lille kryds i toppen, læg dem i en skål, hæld kogende vand over, og flå skindet af. Så er de parate til supper og sammenkogte retter

• Svits hakkede tomater, basilikum, hvidløg og olie på panden et par minutter, og server sammen med nykogt spaghetti

• Blommetomater har en sød og fyldig tomatsmag og er både lækre og dekorative som pynt på salater og anretninger og som snack i utide.

 

Vidste du at...

Tomater findes i mange andre farver end rød blandt andet gul, grøn, lilla, mørkebrun og stribet.

 

Opbevaring

For at få den bedste smagsoplevelse skal tomater opbevares ved stuetemperatur. Tomater kan endvidere få et rynket og mat skind af at blive opbevaret på køl.

 

I sæson

April til November

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.702 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her