Logo

Blomkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blomkål

 

Blomkål er blevet dyrket i Vesten siden 1600-tallet. Det er i familie med hvidkål og findes også i en lysegrøn udgave, der hedder Romanesco. Romanesco kål er en hybrid mellem broccoli og blomkål, har en mild kålsmag og er en anelse sødere og meget dekorativ. Det består af en masse blomkålsknopper, der sidder samlet i buketter omkring stokken og kaldes derfor en kraftig omdannet blomsterstand. Blomkål indeholder en stor mængde kostfibre på hele 2,2 g. pr. 100 gram.


Tips til tilberedning

• Fjern dækbladene og del kålen, gerne uden brug af kniv, så man undgår skæremærker_

• Del kålen i buketter og spis den rå eller damp den i kogende letsaltet vand i 5 minutter. Blomkål skal stadig have bid, når den er kogt, så kog den hellere lidt for lidt end for meget

• Bland det kogte og stadig lune blomkål sammen med ristede mandler og olie-eddike dressing

• Lav en salat af blomkålsbuketter, spæde salater, smuldret fetaost og citronsaft dryppet over

• Skær mellemstore blomkålsbuketter i tynde skiver. Læg dem på et fad sammen med tomatskiver. Dryp med koldpresset rapsolie og pynt med persille eller basilikum. Krydr med salt og peber

• Kog blomkålsbuketter møre i lidt bouillon. Mix det jævnt i en blender. Smag til med lidt cremefraiche, salt og peber. Server puréen til fisk eller kød

• Bland små blomkålsbuketter med friskkogte majs skåret fra kolben, tomat- og agurketern. Smag til med citronsaft, salt og peber

• Blomkålsbuketter, radiser og agurkestænger er fine sammen som dip grønsager. Lav en dip af letmælksyoghurt rørt med hakket dild, salt og peber

 

Vidste du at...

Læg et laurbærblad i kogevandet når blomkålen koges, på den måde mindskes kålens karakteristiske duft.

 

Opbevaring

I en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe. Lang holdbarhed på op til en måned, ved korrekt opbevaring.

 

I sæson

Juni til November

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 165 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SpidskålSpidskål er et smalt kålhoved med løst siddende blade og mild kålsmag. Fjern de yderste...
• GrønkålGrønkål er en bladkål, der ikke danner hoveder. Det er de store, krusede, grønne blade,...
• Kålssalat med æble, persille og soya-mandlersprød og lækker kål-salat som kan laves med alle typer af kål! Det er en rigtig god og nem...
• Sønderjysk koldskålDet er først rigtig sommer når du har spist Sønderjysk koldskål, og så vil du ønske du kan...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os