Logo

Stikkelsbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stikkelsbær

 

Stikkelsbær har en let sød-syrlig smag og bærrene kan bruges i marmelade, kompot og i desserter. De kan også spises rå. De gror på buske og findes også som vilde bær i skove.

 

Tips til tilberedning

• Kog en bakke stikkelsbær (250 g) med 125 g sukker i fem minutter. Brug kompotten på ost og som tilbehør til kød og fisk.

• Hvis du vil bruge stikkelsbær til at lave gelé, er det bedst at bruge umodne stikkelsbær. De umodne bær har nemlig mere pektin, som får geleer og marmelader til at tykne op.   

 

Vidste du at...

Stikkelsbær kan være både røde, gule eller grønne og kan faktisk både bruges modne og umodne. 

 

Opbevaring

Stikkelsbær opbevares bedst i køleskab i 3-4 dage. Stikkelsbær kan også fryses uden blanchering.   

 

I sæson

Juni til Juli

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 295 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?