Logo

Stikkelsbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stikkelsbær

 

Stikkelsbær har en let sød-syrlig smag og bærrene kan bruges i marmelade, kompot og i desserter. De kan også spises rå. De gror på buske og findes også som vilde bær i skove.

 

Tips til tilberedning

• Kog en bakke stikkelsbær (250 g) med 125 g sukker i fem minutter. Brug kompotten på ost og som tilbehør til kød og fisk.

• Hvis du vil bruge stikkelsbær til at lave gelé, er det bedst at bruge umodne stikkelsbær. De umodne bær har nemlig mere pektin, som får geleer og marmelader til at tykne op.   

 

Vidste du at...

Stikkelsbær kan være både røde, gule eller grønne og kan faktisk både bruges modne og umodne. 

 

Opbevaring

Stikkelsbær opbevares bedst i køleskab i 3-4 dage. Stikkelsbær kan også fryses uden blanchering.   

 

I sæson

Juni til Juli

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stikkelsbærfool klassisk dessertFool er en klassisk engelsk dessert, der består af en frugtkompot vendt med en kogt creme....
• Stikkelsbærgrød med flødeskumDesserten er en dejlig klassiker: Grød kogt på stikkelsbær. Har du friske hyldeblomster...
• Stikkelsbær- og hyldeblomster med smuldredejStikkelsbær og hyldeblomster har samme sæson og passer overraskende godt sammen....
• Nem dessertis med sherry og makronerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os