Alt smager meget bedre, når det er grillet. Prøv disse
skønne koteletter med timian og hvidløg.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid. 7-8 min.
#
4 svine- eller kalvekoteletter
olie
3-4 stilke frisk timian
1 fed hvidløg
Salat:
1 kg grønne ærter i bælg
½ agurk
1 bundt radiser
50 g fetaost
3 avocado
1 citron
1 bundt mynte
Dressing:
4 spsk hvidvinseddike
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: evt. brød
*
Bælg ærterne. Halver agurken på langs, og skær den i små
terninger.
Skyl og rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Skær fetaosten i små terninger
Halver avocadoerne, og fjern sten og skræl.
Skær dem i tynde skiver på langs.
Kom lidt af saften fra citronen på avocado stykkerne, så de
ikke bliver brune, og læg dem på et fad.
Fordel ærter, fetaost og radiser over.
Rør dressingen sammen, og dryp den over salaten; Pynt med
frisk mynte.
Varm din grill eller grillpande op.
Skær et par ridser i koteletterne, så de ikke krymper sammen
på grillen.
Smør dem med lidt olie, og krydr med salt, peber, timian og
tynde skiver hvidløg.
Steg dem i 2-5 min. på hver side på - afhængig af tykkelsen.
Server koteletterne med salaten og evt. (grillet) brød til.
TIPS: Du kan også marinere koteletterne i lidt olie med
timian og hvidløg i 1 times tid, inden du griller dem. Det giver lidt mere smag.
Brug evt en morter, til at knuse timian og hvidløg sammen, så smagen rigtig
trænger ud i olien.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin