
 
Marinerede foreller med en lækker estragoncreme. Sommerens
bedste fisk 
Til 4 personer. Tilberedningstid: ½ time Marineringstid: 3
timer 
#
2 friske foreller (à ca. 300 g) 
Marinade: 
6 spsk tør hvidvin 
1 tsk citronsaft 
1½ tsk tørret estragon 
3 tsk bouillon (af terning) 
hvid peber
 
Kogelage: 
5 dl vand 
1 citronskive 
1 lille løg 
1 tsk salt 
1 tsk tørret løvstikke 
 
Sauce: 
1½ dl cremefraiche 
1 æggeblomme 
1 tsk citronsaft 
salt 
Desuden: 
150 g frisk spinat eller feldsalat 
friske estragonkviste 
*
1. Rens fiskene og klip finner, hoved og hale af. 
2. Pisk ingredienserne til marinaden sammen. 
Bring den i kog og stil den til afkøling, tildækket. 
3. Lad ingredienserne til kogelagen få et opkog i en dyb
pande. 
Skru ned for varmen og lad forellerne simre svagt under låg
i knapt 10 min. 
4. Tag forellerne op og fjern skind og ben. 
Del fisken i 4 fileter, der lægges på et fad. 
Hæld marinaden over og stil det koldt i ca. 3 timer. 
5. Rør ingredienserne til saucen sammen og smag den til. 
6. Pluk spinaten, skyl den og lad den dryppe af. 
Fordel spinatbladene på portionstallerkener eller et stort
fad. 
Dryp med lidt af marinaden. 
7. Anret forelfileterne på spinaten. 
Hæld lidt af saucen over. Pynt evt. med estragonkviste. 
8. Som forret giver man en butterdejsnitte eller et enkelt
stykke flüte til. 
Som frokostret hører der nye kartofler til.