Logo

Helstegt rødspætte med dild-kaperssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Helstegt rødspætte med dild-kaperssauce


Du kan få friske rødspætter året rundt, men de er allerbedst i sommerhalvåret. Sørg for, at panden er godt varm, og smørret er bruset af, før du lægger dem på panden. Vend dem kun en gang, så du får en sprød og gylden overflade.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 12 min.


#

2 rødspætter (flåede og rensede)

salt og peber

50-75 g groft durummel eller rugmel

2 spsk olie 25-50 g smør

 

Sauce:

1 spsk saltede kapers

1 skalotteløg eller 1 lille rødløg

1 citron

50 g smør

1 bundt dild

 

Tilbehør:

kartofler og fx blomkål

*

Skyl saltet af kapersne, dryp dem af, og læg dem i en skål.

Pil skalotteløgene, hak dem fint, og bland dem med kapers.

Skær skrællen og den hvide hinde af citronen, og pres saften af skrællerne ned i skålen.

Skær frugtkødet i skiver.

 

Krydr rødspætterne på begge sider med salt og peber, og vend dem i melet.

Varm en pande med olie og 25 g smør, og læg rødspætterne med oversiden (den mørke side) nedad på den varme pande.

Lad dem brune i et par min, skru lidt ned, og lad dem stege i yderligere 3-4 min.

Vend forsigtigt rødspætterne, tilsæt evt. lidt mere smør, og lad dem stege på undersiden i 3-4 min.

Læg rødspætterne på to varme tallerkener.

Læg citronskiverne på rødspætterne.

 

Smelt smør til saucen på panden, og tilsæt kapersblandingen og fintsnittet dild.

Server det et hurtigt opkog, smag til med salt og peber, og hæld det over de stegte rødspætter.

Server med friskkogte kartofler og fx dampet eller stegt blomkål.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 296 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegt rødspætteTag ovnen til hjælp til denne dejlige danske klassiker - tilbehøret varierer rundt omkring...
• Grillstegte rødspætterFine fisk fra grillen, til hverdage kan det godt være rødspætter og skrubber
• Stegt rødspætteTag ovnen til hjælp til denne dejlige danske klassiker - tilbehøret varierer rundt omkring...
• Bedstemorkage - diabetikerPrøv Bedstemorkagen der laves med æblemos, som et slags marengslåg. I kagen skal der ikke...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os