Logo

Stegt rødspætte med tyttebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt rødspætte med tyttebær

 

I det nordligste Jylland serverer man råsyltede bær eller en kompot af tranebær, tyttebær·eller stikkelsbær til den stegte rødspætte. Andre steder er det mere almindeligt med persillesauce.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Stegetid. 10 min.

 

#

2 hele flåede rødspætter eller 300 g rødspættefileter

salt og peber

50 g rugmel eller durummel

100 g smør

1 spsk olie

 

Syltede tyttebær:

100 g tyttebær

2-3 spsk sukker

 

Tilbehør:

kogte kartofler

*

 

Tyttebær: Rør tyttebær med sukker.

Stil dem på køkkenbordet, og rør af og til, til sukkeret er helt opløst.

 

RENS rødspætterne, og dup dem tørre.

Drys dem på begge sider med salt og peber, og vend dem i mel.

Steg dem på en varm pande med halvdelen af smørret og olien i 3-5 min. på hver side efter tykkelse (fileter skal have 2-3 min. på hver side).

 

ANRET fisken på varme tallerkener, og kog panden af med resten af smørret til en smørsauce.

 

SERVER rødspætterne med kogte kartofler, smørsauce og tyttebær.

 

TIPS: Om sommeren kan du erstatte tyttebær med ribs.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.081 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her