Logo

Æg i sennepssauce - Skidne æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æg i sennepssauce - Skidne æg


 

Den gode gamle klassiker "Skidne æg" blev traditionelt serveret påskelørdag. Vi har brugt to slags sennep til saucen. Udvid gerne retten med grønsager fx med lidt friskdampet broccoli.

Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 10min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

15 g smør

1 spsk hvedemel

1½ dl hønsebouillon

1 dl mælk

1 spsk fiskesennep

½-1 spsk dijonsennep

2-3 æg

1 bdt purløg, persille og/eller kørvel

salt og peber

 

Tilbehør: rugbrød eller kogte eller brasede kartofler

*

Smelt smørret i en gryde, rør melet og bag det igennem under omrøring.

Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen under omrøring og kog saucen 8-10 min.

Smag til med sennep, salt og peber.

Kog æggene smilende 7-8 min. Fordel saucen i to varme tallerkner og læg halve pillede æg i.

Drys med fintsnittet purløg, hakket persille og/eller kørvel og server straks med rugbrød eller kartofler.

 

TIPS: Drys evt. lidt hakket sprød-stegt bacon over - det smager godt.

 

Se mere lækkert tilbehør her

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.490 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her