Logo

Øl-brassieret oksebov med kartoffelmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1.5 kg oksebov med marv og benet intakt
 
3 store gulerødder
2 storre porrer
2 persillerødder
2 rødløg
3 fed hvidløg
2 guldøl ( Fregat-øl er gode )
salt og friskkværnet peber
1 bdt frisk timian (lille)
olivenolie og smør til bruning af steg
fløde og lidt kulør til saucen
kartofler smør og mælk til mos
       
Tag en stor støbejernsgryde og brun boven godt af i olie og smør.
Tag den op og kom de skrællede og groftskårne grønsager i og svits dem lidt af.
Læg herefter boven ned ovenpå grønsagerne og hæld de 2 fregat-øl i gryden.
Kom eventuelt også lidt vand i, bare sådan at boven er halvt dækket af væske.
Læg låget på gryden, skru ned for varmen og lad gryden stå og simre i 1 ½-2 timer.
Lav en god gang kartoffelmos og mens den står og sætter sig så kommer det gode...
Tag boven op, benet skulle gerne falde ud helt af sig selv, og tag de udkogte grønsager op med en si eller hulske og kom dem i en blender. Returnér nu de blendede grønsager til gryden og tilsæt fløde og kulør til saucen. Smag den til.
Skær kødet i ½ cm tykke skiver med en meget skarp kniv ( ellers trevler kødet ) og server det i et dybt fad med saucen henover.
Med kartoffelmos til er der ingen som forlader bordet sultne !!
Der bør drikkes øl til, men en kraftig rødvin vil også gøre sig fint. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.275 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her